Nastavení cookies

Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na webu žije?

3 důvody, proč se přestat bát svatby v dešti

15.04.2019

Proč nevadí když nepálí slunce a je pod mrakem nebo i zaprší?

Kdybych se všech “svých” nevěst zeptala, čeho se před svatbou nejvíc obávají, myslím, že většina z nich by odpověděla stručně: že bude pršet. Já bych vám ale chtěla říct, že je to naprosto zbytečná obava. Za prvé to absolutně nijak neovlivníte a za druhé je déšť vždycky lepší, než parný letní den a přímé slunce. Ne nadarmo se říká, že vám prší štěstí.

Věřte mi, že neexistuje pár, který by si nechal svůj svatební den zkazit takovou prkotinou, jakou je déšť. Naopak - to, že začalo pršet, všichni většinou vnímají jako značně zábavný zvrat událostí. Zkusili jste si třeba někdy vyhledat fotky z deštivé svatby na Pinterestu? Bývají plné rozesmátých lidí! Sama jsem několik upršených svateb zažila a podle mě jsem na nich nafotila jedny z nejhezčích fotek. A mám pro vás 5 důvodů, proč byste se dokonce i mohli chtít mít svatbu v dešti…

  1. Zamračená obloha je to nejlepší pro svatební fotky. Vážně. Když je pod mrakem, denní světlo je měkké a lichotivé, případný mlžný opar pak vytváří na fotkách skvělou atmosféru. Daleko horší je přímé slunce a obloha bez mráčku, proto také snoubence vždy nabádám, aby nedělali obřad kolem poledne (ale o tom zase jindy). Ostré světlo totiž vytváří nelichotivé stíny, fotky jsou přesvětlené a ani v postprodukci se s tím už nic moc nenadělá.

  2. Z upršených svateb bývají ty nejlepší veselé historky. Asi si umíte představit, že o průtrži mračen, propadlé střeše stanu a zablácených šatech nevěsty se bude v rodině mluvit ještě dlouho. Ale nikoliv ve zlým! Díky dešti se všichni uvolní (protože víc už se to “zkazit” přece nemůže), utíkají se před nečekanou přeháňkou schovat a pak jsou spolu pohromadě pod střechou, dokud se to nepřežene. Víc si spolu povídají, protože počasí je přece vždycky dobré téma k hovoru, a nikdo to prostě nevnímá jako neštěstí, ale jako srandu.

  3. Fotky s deštníky jsou skvělé! Pokud dopředu z předpovědi počasí víte, že by mohlo ve váš svatební den pršet, připravte se na to. Pořiďte si nějaký pěkný deštník (skvěle vypadají třeba ty průhledné) a klidně i holinky. Garantuju vám, že fotky, na nichž se k sobě tulíte pod jedním deštníkem, budou vaše nejoblíbenější!

 

Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje moderní technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.