Nastavení cookies

Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na webu žije?

Česko-italská svatba v Jítravském Dvorci

02.11.2019

Rozhovor s nevěstou Verčou o její česko-italské
svatbě v Jítravském Dvorci

Verča a její italský partner Luca se rozhodli vzít v Česku a okouzlil je Jítravský Dvorec kousek od Liberce. A já měla tu čest jejich kouzelnou svatbu nafotit. Naplánovali jsme si předsvatební schůzku u kávy, prohlédli jsme si společně mé reference, abychom si řekli, co se jim líbí... nakonec se jim líbilo opravdu všechno. :)) Takže jsme si jednoduše společně prohlédli můj web, prohlédli jsme si fotoknihy, které si ode mne objednali již před svatbou a zároveň jsme se poznali. 

Veru, proč jste se vlastně chtěli vzít tady a ne v Itálii?
Já sice v Itálii žiju 5 let a více než 10 let tam jezdím, ale bylo pro mě úplně automatické pořádat svatbu v Česku. Ne, že bych byla nějak super tradičně založená, ale v tomhle případě asi jsem… (smích)

Jak se na to tvářila rodina a kamarádi z Itálie, přijeli všichni? Nebo jste museli uspořádat ještě něco jako druhou svatbu v Itálii?
Rodina i kamarádi byli naprosto nadšení, musím říct, že se do Čech hrozně těšili. Ulehčil nám to i fakt, že průměrný věk našich hostů byl celkem nízký, samí mladí, takže jsme neměli o čem přemýšlet. A hlavně naše “location”... no musíš sama uznat, že to bylo krásné svatební místo. Zamilovala jsem se na první pohled. Taky mě těšilo, že jsem mohla rodině ukázat, odkud vlastně pocházím. Lidí, kteří nedorazili, bylo naštěstí jen pár, takže žádná druhá svatba se konat nemusela. Jen jsme si pak společně vyšli a předali jim nějaké dárečky, které jsme jim z Česka přivezli.

Jak bylo náročné naplánovat svatbu v Česku z Itálie? Měla jsi nějakou svoji pravou ruku, která ti pomáhala s plánováním svatby?
Popravdě, nejdřív jsem uvažovala o nějaké té svatební koordinátorce, ale nakonec jsem to nechala být. Ono by to bylo možná ještě složitější domlouvat se na dálku s někým, kdo mě vlastně ani nezná. Tak jsem si udělala podrobnou excelovou tabulku a jela jsem. (smích) Měla jsem celkem jasnou představu a hodně mi pomáhali rodiče a příbuzní. Ale musím teda přiznat, že jsem plánovala s velkým předstihem a často jsem kvůli svatbě do Česka cestovala. A taky jsem měla své pravé ruce - družičky, které se samozřejmě také hodně přičinily. Ještěže mám tak skvělou rodinu a kamarádky!

Když se na svou svatbu podíváš zpětně, je něco, co bys dneska udělala jinak?
No… když tak přemýšlím… Jediné, co bych změnila, by bylo asi umístění sladkého baru a dárků pro hosty do vnitřního salonku. Spousta lidí si totiž dáreček ani nevzala a taky se mi kromě tebe nikdo nepodepsal na “svatební knihu hostů” z kostek Jenga… Ale jinak bylo všechno úžasné, moc jsme si svatbu užili a myslím, že se vesměs vše povedlo. Nechtěla jsem to mít zase moc upnuté, ale prostě na pohodu. A nejvíc boží byly samozřejmě fotky!

V Itálii teď máte s Lucou takzvané ubytování Bed & Breakfast. Kam za vámi můžeme dorazit?
Máme malé útulné B&B přímo v srdci historického centra města Salerno, což je asi 40 kilometrů od Neapole. Je to kousek od lungomare, vlakového nádraží i přístavu, takže je to podle mě ideální místo, odkud vyrazit na celodenní výlet a večer pak zaplout do charakteristických uliček Salerna na něco dobrého k večeři a na výtečné víno. Město vůbec není přecpané turisty, tím pádem je tu možné si vychutnat pravou jihoitalskou atmošku. A je to i skvělý výchozí bod pro návštěvu Amalfského pobřeší, ostrova Capri, nebo taky Pompejí nebo méně známého antického města Paestum. Jinak máme v ubytování tři pokoje, každý s vlastním balkonem s výhledem na moře, takže myslím, že pokryjeme i požadavky pro romantiky. Rádi vás tu přivítáme a pomůžeme objevit krásy Kampanie - stačí hledat B&B Salerno in Alto Mare.

Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje moderní technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.