Nastavení cookies

Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na webu žije?

Na co myslet, než začnete plánovat zimní svatbu

15.04.2019

Svatby v zimě mají své kouzlo a myslím si, že je opravdu škoda, že jich není víc.

 

Obzvlášť v horských oblastech. Třeba jen tady u nás v Jizerkách máme nádherné horské chaty, které si o zimní svatby přímo říkají, ale úžasných míst je po celém Česku spousta - v Krkonoších, Beskydech, Jeseníkách... Jestli máte zimu rádi, jděte do toho! Zaručuju vám, že litovat toho nebudete. A navíc máte jistotu, že budou mít vaši vysnění svatební dodavatelé v zimním termínu s největší pravděpodobností volno.

 

Než ale svou zimní svatbu začnete plánovat, je dobré si předem pár věcí promyslet a nezapomenout na ně. Přece jenom budete vycházet z úplně jiných podmínek než v případě svatby v létě.

Nezapomeňte, že v zimě jsou dny kratší

Obecně nevěstám doporučuju, aby si obřad naplánovaly spíše na odpoledne, ale v zimě je to jinak. Stmívá se dřív, takže by se klidně mohlo stát, že k párovému focení se dostaneme až ve chvíli, kdy už nejsou úplně ideální světelné podmínky. A fotit venku na sněhu s bleskem? Věřte mi, že takové fotky opravdu nechcete. Proto volte obřad kolem poledne, ať se všechno stihne v klidu a ve čtyři už klidně může začít párty s kapelou.

Mějte záložní plán

Svatební fotografie na sněhu jsou úchvatné, o tom žádná. Ale když začnete plánovat svatbu a shánět vhodnou lokalitu, v žádném případně nemůžete spoléhat na to, že zrovna bude sníh. I kdyby nasněžilo půl metru týden před svatbou, klidně to ještě může roztát. Není proto dobré představovat si jen párové fotky v zasněžené krajině s jasným nebem. Může se stát, že bude místo sněhu bláto, nebo třeba přijde velká chumelenice, ve které se nevydržíte fotit víc než pár minut. Navštivte proto místo před svatbou (klidně i vícekrát) a vymyslete plán B. Krásné fotky budou uvnitř kostela, stodoly nebo klidně dřevníku.

Hlavně, ať jste v teple

Jestli nechcete svou vlastní svatbu odnést zápalem plic nebo zánětem ledvin, hned zapomeňte na to, že se budete fotit jen v šatech. Připravte si nějaký teplý, měkký svetr nebo kožíšek, vyteplené šněrovací boty (které mimochodem vypadají pod šatama úplně skvěle!) a tlusté punčocháče. A nenechte mrznout ani ženicha - minimálně teplý vlněný kabát by mít měl. Šály, rukavice a čepice či stylová beranice by měly být samozřejmostí,  které za prvé vypadají parádně a za druhé perfektně zahřejí. Stejně by se měli na svatbu připravit i vaši hosté, ne že přijedou v lodičkách a polobotkách a týden po svatbě budou všichni doma ležet s horečkou.

Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje moderní technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.