Nastavení cookies

Můžeme pracovat s cookies, ať víme, jak to na webu žije?

Proč byste od svého fotografa měli chtít předsvatební focení

15.04.2019

Často se setkávám s tím, že jsou snoubenci, tedy hlavně ženichové :)) , z focení nervózní. 

Není jim příjemná představa, že jim bude celý den fotograf v patách a co teprve párové focení! Bojí se, že budou na fotkách křečovití a nepřirození, že se před cizím člověkem, tedy fotografem, nedokážou pořádně uvolnit. Ze zkušenosti vím, že se to ve skutečnosti stává jen opravdu zřídkakdy, ale to především díky tomu, že se dá téhle nervozitě v pohodě předejít. Jak? Díky předsvatebnímu focení.

Když si vyberete svatebního fotografa, v žádném případě byste se s ním neměli poprvé tváří v tvář setkat až na svatbě. Minimum je osobní schůzka (v krajním případě videochat), na které fotografovi sdělíte všechny důležité informace, své představy a očekávání a také zjistíte, jak si lidsky sednete. Jestli jste takzvaně na stejné vlně. Druhou, za mě tou lepší možností je spojit předsvatební schůzku s focením. Hned vám řeknu, proč.

Na vlastní kůži poznáte, jak fotograf pracuje

To, že se vám líbí fotografovo portfolio, je rozhodně tím prvním krokem k tomu, abyste byli s jeho prací a výslednými svatebními fotkami opravdu spokojení. Jenže každý fotograf postupuje při focení trošku jinak a je dobré se s tím předem seznámit, abyste pak třeba nebyli překvapení. Někteří fotí spíše reportážním způsobem, kdy dokážou zachytit každou momentku a vy o nich celou dobu v podstatě nevíte. Jiní naopak radí, jak si stoupnout a jak se tvářit, což může pomoct především hodně stydlivým párům. A další oba způsoby kombinují tak, aby dosáhli co nejkrásnějších a nejpřirozenějších výsledků. Na předsvatebním focení zjistíte, jaké to je nechat se fotit, a pokud vám něco z fotografova postupu není příjemné, můžete mu to včas říct.

Fotograf zjistí, jací jste před objektivem

Funguje to i naopak - když vás fotograf nezná a neví, co máte rádi, musí to pak zjistit během svatby. Předsvatební focení mu to usnadní - sami si můžete zvolit oblíbené místo a ukázat mu, jací jste. Jiné fotky vzniknou, pokud jste hodně veselí a často se smějete, jiné zase pokud jste spíše vážní a romantičtí. Můžete se vydat na výlet nebo procházku, na pouť, ale klidně můžete zůstat i doma. Zkrátka tam, kde je vám dobře a lépe se uvolníte. V každém případě fotograf zjistí, jak s vámi pracovat, jestli může být jen přihlížející, nebo je potřeba, aby vás občas trochu navedl.

Budete mít krásné párové fotky

Z párového předsvatebního focení si samozřejmě odnesete pár krásných, zamilovaných fotek. Ty pak můžete použít třeba na oznámení nebo na svůj svatební web s informacemi pro svatebčany. Zkrátka hezká památka na jedno příjemné odpoledne.

Zdá se, že používáte prohlížeč, jenž nepodporuje moderní technologie pro zobrazování obsahu na webu. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, jenž dnešní standardy splňuje.